Få flere kunder med

Programmatisk Annonsering

Hva er programmatisk annonsering?

Med programmatisk annonsering kjøper du digitale annonsevisninger på en børs for kjøp og salg av annonser. Du kjøper altså ikke et gitt antall annonsevisninger i bulk, men du kjøper én og én annonsevisning i realtid. I programmatisk annonserings spede begynnelse ble det kalt Real Time Bidding (RTB), som i grunn er bedre beskrivende. Annonsene vises typisk på nettaviser og andre nettsider som tillater bannerannonser. 

Nedenfor kan du se noen av de mest brukte formene for programmatisk annonsering.

Retargeting

Posten og Brings brukerundersøkelser viser at kun 2,81 % av alle brukere på en bedrifts nettside legger igjen sin kontaktinformasjon eller fullfører et kjøp online. I mange bransjer er tallet enda lavere, og dette snakkes om som mange online-bedrifters største «income-killer». BI Intelligence hevder dog at så mye som 63 % av alle ikke-konverterende brukere kan konvertere på et senere tidspunkt. 

Hvordan hjelper du brukere til å komme tilbake til deg for å legge igjen kontaktinformasjon eller fullføre et kjøp? Det er her retargeting kommer inn!

Vis tilpasset innhold til dine tidligere nettsidebrukere, og forsøk å påvirke dem til å komme tilbake for å fullføre ønsket handling.

Les også: Retargeting – en plage eller et godt verktøy?

Programmatisk annonsering - retargeting
Programmatisk annonsering - audience targeting

Audience targeting

Audience targeting er en form for annonsering hvor målgruppen (hvem som ser annonsen) er viktigere enn plasseringen (hvor annonsen vises). Her er man avhengig av data fra en første-, andre- eller tredjepartsleverandør.

Historisk har man i stor grad fokusert på demografi; alder, kjønn, geografi, etc. Dernest ble det mer populært å målrette etter interesser; bil, oppussing, shopping, sport og lignende. 

I dag bruker vi vel så mye intensjonsmålgrupper. Dette er målgrupper som settes sammen basert på hva vi antar at er din intensjon for fremtiden. Basert på hvilke søk man gjør, hvilke artikler man leser og hva slags innhold man engasjerer seg i på sosiale medier, kan man i stor grad mene noe om hva slags produkter du er interessert i å kjøpe i nær fremtid. 

Denne informasjonen er gull verdt for annonsører, som kan målrette sin annonsering til de som har størst mulig sannsynlighet for å kjøpe noe.

Kontekstuell annonsering

Dette er en av løsningene for fremtiden. Samtidig er det en av SD Medias viktigste kompetanseområder allerede i dag. 

Bruk av adferdsdata er upopulært. Det jobbes knallhardt i kulissene for å finne en fullgod erstatning for annonsører, uten å bruke (misbruke) data om menneskers adferd online.

Kontekstuell annonsering er en form for programmatisk annonsering som gjør at du kan nå målgruppen din, uten bruk av data. Kort fortalt kan du vise dine annonser på artikler som omhandler utvalgte temaer, ord eller fraser. På denne måten kan man eksponere annonser mot brukere som finner tematikken interessant, og kanskje er de målgruppen for å kjøpe dine tjenester også!

Programmatisk annonsering - Kontekstuell annonsering
Programmatisk annonsering - Merkevarebygging

Merkevarebygging

Hvor kjent er din merkevare? Der intensjonsmålgrupper (forrige avsnitt) fokuserer på konverteringer og salg over en kort tidsperiode, er på mange måter merkevarebygging det motsatte. 

For å bygge en sterk merkevare må man ha en klar strategi, og annonseringen, programmatisk eller ikke, bør fokusere mer på rekkevidde og engasjement enn targeting basert på intensjon.

Alle selskaper bør ha en tydelig merkevarestrategi, og vi kan hjelpe til med å bygge din!

Employer branding

Er du lei av å lyse ut stillinger, bli entusiastisk over mange søkere, kun for å igjen bli lei… For la oss være ærlige; det er stort sett feil (dårlige) søkere.

En employer branding-strategi bør være på plass for alle selskaper som ansetter mer enn 1-2 nye medarbeidere årlig. Hvordan attrakterer du 

Are you sick and tired that only bad employees or unemployed candidates show up when you advertise a new position at your firm? With an employer-branding strategy, you can show ads only to good candidates working at your competitors today. Tell them a story about why they should work at your company, and maybe you can employ candidates that usually don’t leave their applications for open positions.

Programmatisk annonsering - Kontekstuell annonsering
SDM Performance

SDM Performance representerer Performance Marketing-avdelingen i SD Media. Her hjelper vi kunder med prestasjonsbasert reklame.

Les mer om SDM Performance

SDM Production er produksjonsavdelingen i SD Media, og hjelper deg med å produsere innhold som video, bilder og tekst.

Les mer om SDM Production

SDM Communication hjelper deg med kommunikasjonsstrategier, samt utforming av kommunikasjon og pressemeldinger.

Les mer om SDM Communication

Stolt på av blant andre

SD Media, ECIT
Performance Marketing, LillestrømBanken
Performance Marketing - Foodtech
SD Media, Surround.no
SD Media, NBS
SD Media, Kople

Hvordan fungerer prosessen?

Det skal være enkelt å jobbe med SD Media, uavhengig av om behovet er innen Performance Marketing, Production eller Communication

En prosess med oss begynner ofte med en gjennomgang av dagens situasjon. Videre ser vi på din målsetning, og hvilke virkemidler som allerede finnes. Det siste vi gjør før vi igangsetter arbeidet, er å utforme en plan for hele aktiviteten, i samråd med deg som kunde. 

De fleste av våre oppdrag inneholder elementer fra flere av våre avdelinger. Dette trenger ikke du å ta stilling til, da vi sørger for at den rette kompetansen blir aktivisert på hvert steg i prosessen. Det du må ta stilling til, er om du er klar for å ta dine digitale markedsaktiviteter til neste nivå. Om du er det, kan du starte et nytt prosjekt ved å klikke på knappen nedenfor!

Noen av våre jobber

Surround.no

- Vi kan trygt anbefale andre å inngå ekteskap med SD Media, slik vi har gjort

Les hele casen

Kople.no

- Da jeg byttet jobb, var det naturlig for meg å kontakte SDM angående kampanjer for Kople

Les hele casen

Se flere av våre

kundecaser

Skal vi samarbeide?